30 Ocak 2013 Çarşamba

misafirlerimiz geliyor..

          lokmalık kurabiyeler

 
     yarım pk margarin, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, yarım su bardağından biraz eksik toz şeker, 1 pk vanilya, 1 pk kabartma tozu ve alabildiğince un ile yumuşacık bir hamur oluşturuyoruz.. hamurdan parçalar alıp silindirik bir şekilde yuvarlıyoruz, dilediğimiz büyüklükte kesiyoruz.. yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz ve 150 derecede pişiriyoruz..



 
          kurabiyelerimiz pişerken buz dolabı poşeti içerisinde tarşın ve pudra şekeri karışımı hazırlıyoruz, yoğunluğunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.. şahsen ben yoğun tarçından pek haz etmiyorum.. pişen kurabiyeleri daha sıcakken poşetin içerisine koyuyoruz ve güzelce harmanlayıp hemen tabağa alıyoruz..


saç örgülü milföy böreği



    yaptığım en kolay milföylü börekti diyebilirim yumuşayan milföylerin içerisine rendelediğim peynirleri ve dilimlediğim sosisleri koydum kenarlarına çentik attığım milföyleri de saç örgüsüyle birleştirdim..


misafirlerimiz için hazırladığımız kurabiyelerimiz ve böreklerimizin yanında ev yapımı salatalık turşularımızdan da servis ettik..
 
 
hem tabaklarımız hemde gündüzümüz çok keyifliydi..
 

 

Hiç yorum yok: