eşimle favori tatlımız, en favori tatlımız..
ailece tatlı yemeye bayılıyoruz.. bu tatlıyı yapmaya başladığımdan beri de sık sık istek alır oldu.. galiba ailece en kötü alışkanlığımız bu, akşam çay içerken sürekli aranıyoruz :) sütlü tatlı mı olur, kurabiye mi olur, kek mi olur bilmem ama biri kesin olur bizim evin akşam sohbetlerinde..
muhallebili lokum
malzemeler:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
kremşantiyi hazırlamak için süt
1/2 su bardağı hindistan cevizi veya yarım paket ufalanmış kakaolu bisküvi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
süt, un, şeker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte kıvamlı bir muhallebi pişiriyoruz.. büyük dikdörtgen borcamın dibini hindistan cevizi veya ufalanmış bisküvi ile kaplıyoruz ve muhallebimizi eşit bir şekilde borcama yayıyoruz.. muhallebinin biraz soğumasını bekliyoruz ve kremşantiyi hazırlayıp onuda muhallebinin üzerine iyice yayıp cevizleri serpiyoruz ve buzdolabında yaklaşık bir gün bekletiyoruz..
!!! muhallebi sıcak iken kremşantiyi yaymaya çalışırsanız kremşanti eriyor ve hiç hoş olmuyor.. (başıma bir kere geldi de..)
servis etmek için muhallebiden dikdörtgen parçalar kesiyoruz ve rulo yapıyoruz.. eğer buz dolabında az beklerse tatlı rulo yapma işlemi zorlaşabiliyor..
afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder