25 Haziran 2013 Salı

MUTFAKTAN : Profiterol

merhaba kızlar..
 
geçtiğimiz pazar sevgili kardeşim ezgiyle bütün gün evdeydik..
malum sıcaklardan insan burnunu dışarıya çıkaramıyor..
bizde can sıkıntısından sardık mutfağa :))
 
ezgiyle hiç profiterol deneyimimiz yoktu..
bu ilki birlikte yaşayalım dedik :))
ve kolları sıvadık..
 
İŞTE HAMURU İÇİN MALZEMELER..
 
-- 1 su bardağı su 
-- 1 su bardağı un
-- 125 gr margarin
-- 3 adet yumurta
 
KREMASI İÇİN MALZEMELER..
 
-- 2,5 su bardağı süt
-- 3 yemek kaşığı un
-- 1,5 çay bardağı şeker
-- 1 adet yumurta
-- 1 pk vanilya
 
ÜZERİ İÇİN..
 
-- 1 pk hazır çikolata sosu ve yeterli miktarda süt..
 
HAZIRLANIŞI:
 
bir tencere içerisinde suyu ısıtın ve margarini su içinde eritin..
 
 
kaynamaya başlayınca içerisine unu koyun kısık ateşte helva gibi hamur birbirini toplayıncaya kadar pişirin.. sürekli karıştırmak bu aşamada çok önemli.. sonra pişen hamuru kenara alın ve 10 dk kadar dinlendirin..
 
 
sonrasında bıkmadan tek tek yumurtaları kırıp hamura yedirin.. hamuru buzdolabında 10 dk kadar bekletin ve dilediğiniz büyüklükte yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun..
 
 
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat kadar fırını hiç açmadan pişirin..
 
 
fırındakiler pişerken kremayı hazırlayıp dinlenmeye bırakın..
 


veeeeee büyük buluşma yaşansın..
 



 
çok pratik oldu açıkçası bu kadar kolay yapabileceğimi düşünmüyordum..
denemenizi tavsiye ederim..
 
şimdiden herkese afiyet olsun..

 


 
Yorum Gönder